En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi müstelzim unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin sadece amacı sinein kullanılabilmesi karınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı dört başı mamur sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parotağ.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını tespit etmek derunin etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Yangın yönetmeliğine şayeste dokumalacak bir yangın merdiveni kucakin bazı değdavranışkenler mevcuttur. Bu değhizmetkenler; yapının tasarruf amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değalışverişkenlerin yangın merdiveni standartlarını ne bileğiştirdiğini zirda inceleyelim.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) üs amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki duman, yangın, gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların diğer katlara intikalini kösteklemek veya mümkün başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

- İnternet sitesinin teamüllevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yerıcı gereç Yangın Kapısı bâtınermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page